Pripravte si na obed toto lahodné pečené kuriatko podľa nového receptu receptu z youtube a pochutí si celá rodina.
Tento recept má na internete ohromný úspech, pretože takto pripravené kuriatko nie je vysušené a chutí absolútne fantasticky.
Veľmi chutné jedlo, ktoré obohatí váš jesenný jedálniček!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 celé kura
1 hlávku kapusty
3 PL kyslej smotany
2 PL sójovej omáčky
100 g masla
80 ml rastlinného oleja
soľ
kari
sušený cesnak
červenú mletú papriku
provensálske bylinky
čierne korenie
Postup:
Ako prvé si kura prerežeme zvisle cez prsnú kosť tak, aby sme ho mohli otvoriť.
Kurča teraz rozprestrieme na plech.
Trochu ho pobúchame dreveným valčekom, aby bolo čo najviac ploché.
V miske si zmiešame smotanu so všetkými koreninami a bylinkami.
Primiešame aj sójovú omáčku.
Kura vložíme do pekáča.
Potrieme ho pripravenou marinádou z oboch strán.
Prikryjeme vekom.
Necháme marinovať po dobu 1 hodiny.
Medzitým si pripravíme kapustu, z ktorej odstránime hlúb.
Nakrájame ju na štvrte.
Potom ju uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a potrieme zmäknutým vyšľahaným maslom.
Posypeme koreninami a provensálskymi bylinkami.
Nad kapustu umiestnime grilovaciu mriežku.
Kura teraz sprudka osmažíme na oleji z oboch strán, dobre pritlačíme pomocou pokrievky a potom ho uložíme nad kapustu na grilovaciu mriežku.
Všetko prikryjeme mokrým papierom na pečenie a vložíme na 40 minút do predhriatej rúry pri teplote 200 °C.
Vďaka tomuto kroku bude kuracie mäsko fantasticky šťavnaté.
Po uplynutí tejto doby odstránime papier na pečenie, odoberieme šťavu.
Dopečieme pri teplote 220 °C ešte 15 minút.
Hotovo.
Môžeme servírovať.
Prajeme dobrú chuť!