Vďaka tomuto receptu z youtube si pripravíme unikátnu domácu kuraciu salámu.
Potrebujeme:
1 kg kuracích pŕs
8 kuracích stehien
2 strúčiky cesnaku
1 l vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ
korenie
160 ml vývaru
mletá paprika
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky.
Potom ich nasekáme nožom alebo sekáčikom.
Mäso nemeľte v mixéri, potrebujeme väčšie kúsky.
Posekané prsia vložíme do väčšej misy.
Kuracie stehná vykostíme a odstránime kožu.
Kosti a kožu nevyhadzujte, budeme ich potrebovať na vývar.
Stehná nakrájame na kúsky a tiež ich nasekáme nožom na menšie časti.
Kosti a kožu dáme do hrnca a zalejeme vodou.
Budeme ich variť 30 minút od okamihu, keď začne vrieť voda.
Mäso okoreníme, pridáme soľ, roztlačíme cesnak a zalejeme vývarom.
Zmes dobre premiešame, aby sa zmiešali koreniny s mäsom.
Misu prikryjeme fóliou a necháme odstáť cez noc v chladničke.
Pripravíme si vrecko na pečenie, ktoré si rozrežeme, aby nám vznikol jeden veľký kus.
Fóliu posypeme mletou paprikou.
Mäsovú hmotu v mise si rozdelíme na 2 časti a zrolujeme ju do fólie, ktorú na obidvoch koncoch zakrútime.
Konce zviažeme špagátom.
Špagátom previažeme celú salámu, aby zostala kompaktná.
Salámu si môžeme pripraviť dvomi spôsobmi: uvarením alebo upečením.
Varenie:
Do hrnca vložíme salámu a zalejeme ju celú vodou.
Keď zovrie voda, tak mäso varíme 60 minút.
Pečenie:
Ak ju chcete radšej upiecť, pečieme ju pri teplote 180°C približne 60 minút.
Necháme ju dobre vychladnúť najlepšie 3-4 hodiny na chladnom mieste.
Odstránime fóliu aj špagát, salámu nakrájame a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Video návod: