Moje deti milujú mliečne dezerty a preto som sa rozhodla, že vyskúšam pripraviť čokoládového pribináčika.
Odkedy som spravila tento recept, robím ho len do najväčšej misy, ktorú doma máme.
Pribináčik je fantasticky chutný, lahodný a už ho nekupujem v obchode.
Určite skúste, je to skutočne vynikajúca dobrota
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
200 g mliečna čokoláda
250 ml kyslá smotana 16%
250 g tvaroh jemný
Voliteľné:
Kakao
Smotana na šľahanie
Práškový cukor
Postup:
Ako prvé si pripravíme čokoládu.
Nalámeme si ju a rozpustíme nad vodným kúpeľom vo väčšej miske.
Rozpustenú čokoládu zložíme z ohňa.
Necháme vychladnúť asi 10 minút.
Následne do misky s čokoládou primiešame metličkou kyslú smotanu.
Potom ručným šľahačom zašľaháme aj tvaroh.
Takto pripravený dezert môžete vylepšiť hneď niekoľkými spôsobmi.
Napríklad si vyšľahajte smotanu na šľahanie s práškovým cukrom.
Zamiešajte do krému.
Ak chcete diétnejšiu verziu, použijete avokádo – jednoducho ho ošúpte, odstráňte kôstku a rozmixujte.
Na dosladenie môžete tiež zvoliť med.
Krémový dezert podávame s čerstvým ovocím, orechmi alebo zmrzlinou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)