Slávnostné mäso podľa tohto receptu z youtube vyzerá honosne a pritom jeho príprava je veľmi nenáročná.
Hostia sa budú zalizovať!
Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa
soľ
čierne mleté korenie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 veľkú cibuľu
plátky masla
200 g údenej slaniny + plátky na ozdobenie
50 ml rastlinného oleja
červenú mletú papriku
1 strúčik cesnaku
300 g kyslej kapusty
pikantná omáčka na mäso (alebo koreniaca zmes podľa chuti)
rastlinný olej
voliteľné:
300 g kyslej kapusty
Postup:
Zoberieme si kilo mäsa.
Na povrchu urobíme niekoľko hlbších zárezov.
Mäso potrieme soľou a koreninami, prípadne pikantnou omáčkou podľa vlastného výberu.
Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na pol krúžky.
Slaninu si nakrájame na stredne hrubé plátky, ktorými budeme plniť mäso.
Pekáč si vymastíme maslom, vložíme doňho mäso a otvoríme drážky.
Do každej vložíme pol krúžok cibule a plátok slaniny.
Nakoniec potrieme olejom s koreninami a bylinkami podľa chuti.
Navrchu môžeme prikryť ešte tenkými plátkami slaniny.
Na pekáč k mäsu môžete navrstviť po bokoch kyslú kapustu.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 50 – 60 minút.
Podávame so zemiakovou kašou alebo opekanými zemiakmi.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: