Recept, ktorý je výborný na obed alebo večeru. Ak máte doma zemiaky a kuracie prsia, určite to skúste.
Výborné jedlo sme pre vás našli na youtube.
Potrebujeme:
varené zemiaky – 600 g
strúhaný mäkkší syr – 50 g
sušená petržlenová vňať – 5 g
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ – 5 g
čierne korenie – 5 g
kuracie prsia – 600 g
olej – 50 ml
cibuľa – 1 kus
cesnak – 2 strúčiky
červená paprika – 1 kus
zelená paprika – 1 kus
paradajková pasta – 30 g
soľ – 10 g
čierne korenie – 5 g
koriander – 5 g
rasca – 5 g
paradajková šťava – 100 ml
voda – 50 ml
tvrdý syr – 150 g
Panvicu alebo formu s priemerom 30 cm
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke.
Ošúpeme a roztlačíme na kašu.
Pridáme tavený syr, soľ, koreniny, vňať a vypracujeme jednotnú zmes – zemiakové cesto.
Naolejujeme si ruky.
Formujeme zo zemiakovej zmesi hniezda – hrubšie placky s jamkou uprostred.
Ukladáme do vymastenej panvice alebo formy.
Na panvici osmažíme cibuľku. Pridáme nakrájané kuracie prsia a restujeme.
Do zmesi pridáme nakrájané obe papriky, paradajkovú pastu a dobre premiešame.
Zmes navrstvíme do jamiek v zemiakovom ceste.
Paradajkovú šťavu zmiešame s vodou a nalejeme do panvice.
Posypeme strúhaným syrom a vložíme do vyhriatej rúry.
V rúre pečieme pri teplote 200 ° C asi 20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: