Nesiahajte pri prvých príznakoch choroby hneď po liekoch.
Tento účinný prírodný odvar podľa receptu z youtube vás zbaví bolesti hrdla, pomôže pri začínajúcom kašli a čistí pľúca od hlienu.
Jeho najväčším benefitom je, že spája najsilnejšie prírodné zbrane v boji proti infekciám, kašľu a zápalom.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tento domáci liek vás rýchlo zbaví kašľa, hlienu a zápalu.
Pri chrípke a chorobách ide o najúčinnejší podporný liek.
V prípade, že ho nasadíte pri prvých príznakoch, pomôže vám priebeh choroby výrazne zmierniť, uľaví od symptómov, prípadne chorobu celkom zastaví.
Zlepšenie cítite hneď, s kašľom a hlienom dokáže tento liek zatočiť už za 3 dni.
Čo dokážu jednotlivé zložky?
Kurkruma
Kurkuma je považovaná za prírodný zázrak s nespočetnými výhodami pre zdravie.
Najdôležitejšie zlúčeniny v tejto látke sa nazývajú kurcuminoidy a majú silné liečivé, antioxidačné, protizápalové, antiseptické, antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti.
Kurkuma zabraňuje deštrukcií pľúcnych tkanív, čím je jedným z najsilnejších bojovníkov pri zápaloch a rekonvalecesncií.
Cesnak
Cesnak si v období zvýšeného výskytu chrípky a ďalších chorôb z prechladnutia doprajte čo možno najčastejšie ako prevenciu i liek.
Cesnak je prírodné antibiotikum a antivirotikum, posilňuje imunitu a pomáha bojovať proti virózam.
Jeden (asi 6 g) až dva strúčiky denne, tri až štyri počas chrípkového obdobia – to je odporúčaná dávka pre dospelého človeka, ktorú neradno prekračovať.
Skvelý prínos v tejto dobe má aj obyčajná cesnaková polievka.
Proti typickému cesnakovému aróma, ktoré nemusia byť každému príjemné, pomáha jesť cesnak zároveň s olejom, mliekom a medom alebo po jedle užiť kúsok petržlenovej vňate.
Zázvor
Pôsobí antibioticky proti infekciám horných dýchacích ciest.
Likviduje choroboplodné zárodky a mimoriadne silno pôsobí na tráviacu sústavu, harmonizuje jej činnosť.
Čerstvý je samozrejme najliečivejší.
Ako liek pripraviť?
Potrebujeme:
3 strúčiky cesnaku
koreň zázvoru
1 PL hnedého cukru (alebo brezového cukru)
1 PL strúhaného koreňa kurkumy (alebo lyžičku korenia)
Postup:
Cesnak si ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
Odrežeme si kúsok zázvoru, ošúpeme ho a rovnako ako cesnak ho nakrájame na tenké plátky.
Pripravíme si hrniec s vodou a dáme doňho cesnak, aj zázvor.
Pridáme cukor, lyžicu kurkumy, premiešame a necháme zovrieť.
Potom povaríme pár minút a scedíme do pohára.
Pite 1-krát denne pri prvých príznakoch choroby alebo ak sa potrebujete zbaviť hlienu.
Video návod: