Našla som tento vynikajúci recept na stránke recepty-ze-sumavske-vesnice, ide o poctivé a jednoduché jedlo s fantastickou chuťou, ktoré si určite zamiluje celá rodina.
Vyskúšajte už dnes na obed, mäsko je naozaj veľmi chutné a úplne jednoduché.
Konbinácia horčice a smotany ho navyše skvele ochutí a zjemní.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
bravčové plátky (asi 1 kg)
2 vrchovaté lyžice obyčajnej horčice
2 cibule
3 vetvičky rozmarínu
asi 4 strúčiky cesnaku
2 dcl sladkaje smotany alebo kyslej smotany
masť
2 lyžice hladkej múky
soľ
korenie
bylinky podľa chuti
Postup:
Mäso si nakrájame na plátky a pod fóliou naklepeme.
Osolíme, okoreníme a pridáme aj ďalšie koreniny podľa chuti.
Potrieme horčicou a dáme odležať.
Na masti opražíme nasekanú cibuľku dozlatista.
Pridáme pretlačený cesnak a nasekaný rozmarín.
Krátko osmažíme a pridáme mäso, ktoré necháme,, zatiahnuť „.
Podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou.
Mäsko dusíme, kým nie je mäkké.
Po zmäknutí ho vyberieme na tanier.
Pripravíme zmes na zahustenie:
V smotane rozmiešame múku, vlejeme do výpeku a prevaríme.
Podľa potreby dolejeme vodou.
Dochutíme a vložíme mäso, ktoré v omáčke prehrejeme.
Hotovo, vypneme plameň a môžeme hneď servírova.
Podávame so zemiakmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)