Pripravte si toto pečené bravčové koleno v perfektnej marináde s kyslou kapustou podľa receptu z youtube a oblížete si všetkých 10 prstov!
Potrebujeme:
1,5 kg bravčového kolena
3 bobkové listy
6 klinčekov
2 cibule
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
petržlenovú vňať
2 mrkvy
1 ČL soli
čili papričku
500 ml svetlého piva
údený bravčový bôčik
500 – 600 g kyslej kapusty
2 strúčiky cesnaku
čierne mleté korenie
1 PL celozrnnej horčice
1 PL medu
rascu podľa chuti
200 ml svetlého piva
voliteľné: borievky, aníz podľa chuti
Na marinádu:
1 ČL dijonskej horčice
1 PL medu
1 PL sójovej omáčky
1 ČL olivového oleja
Postup:
Bravčové koleno si vložíme do hrnca, pridáme bobkový list, borievky, klinčeky, ošúpanú cibuľu, stonky petržlenu a aníz.
Potom vložíme ošúpanú, na menšie kusy nakrájanú mrkvu, osolíme, pridáme čili a všetko zalejeme 500 ml piva.
Nakoniec ešte dolejeme vodu, aby bol hrniec plný.
Dáme na sporák na mierny ohrev, prikryjeme pokrievkou a varíme asi 2 hodiny.
Medzitým si nakrájame údený bôčik (alebo slaninu) a na rozohriatu panvicu s olejom si dáme orestovať nadrobno nakrájanú cibuľu s nasekaným cesnakom.
Kyslú kapusty zbavíme prebytočnej vody a navrstvíme ju na orestovanú cibuľu spolu s pokrájaným bôčikom.
Okoreníme, pridáme rascu a podlejeme 200 ml piva.
Pridáme horčicu, med, dobre premiešame a dusíme na miernom ohni asi 15 – 20 minút.
Uvarené koleno vyberieme z hrnca, uložíme ho na tanier a narežeme po povrchu.
V miske si pripravíme marinádu zo sójovej omáčky, 1 lyžice medu, 1 lyžičky dijonskej horčice a lyžičky olivového oleja.
Udusenú kapustu navrstvíme na plech, na ňu položíme koleno a natrieme ho pripravenou marinádou.
Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 220 °C.
Pečieme asi 20 – 25 minút.
Po 10 minútach pečenia potrieme ešte zvyškom marinády a dopečieme.
Hotovo.
Môžeme nakrájať a servírovať.
Prajeme dobrú chuť!