Fantastický recept na dezert ako z cukrárne, ktorý pripravíte bez veľkej námahy, sme našli na youtube.
Plná čokoládová chuť a lahodný osviežujúci krém z tvarohu. Úžasná dobrota!
Potrebujeme:
Na cesto
170 g hladkej múky
50 g kakaa
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2,5 ČL prášku do pečiva
4 vajcia
80 g kyslej smotany
100 ml slnečnicového oleja
120 g cukru
1/4 ČL soli
Na krém
100 g kyslej smotany
400 g tvarohu
250 g kondenzovaného mlieka
50 g kakaa
Na polevu
60 g masla
100 g tmavej čokolády
40 g mlieka
Na sirup
100 g vody
50 g cukru
20 g koňaku / brandy
Postup:
Vo veľkej mise si zmiešajte múku, kakao, prášok do pečiva a soľ.
V samostatnej miske si vyšľahajte vajcia s cukrom, kyslou smotanou a olejom.
Potom do vaječnej hmoty primiešajte suchú zmes. Mixérom vyšľahajte do hladka.
Formu pokryte papierom na pečenie a vylejte do nej cesto.
Pečte vo vyhriatej rúre na 200 °C asi 12 – 15 minút.
Po uplynutí doby pečenia skontrolujte cesto pomocou drevenej špajdle.
Ak je cesto dobre upečené, vytiahnite ho z rúry a nechajte vychladnúť. Otočte ho a papier na pečenie dajte opatrne dolu.
Boky zarovnajte nožom a cesto rozrežte na 4 rovnaké časti.
Každú časť potrite sirupom, ktorý si pripravíte nasledovne: 50 g cukru rozmiešajte v 100 ml vody a priveďte do varu.
Povarte asi 2 minúty a nechajte vychladnúť. Pridajte 2 lyžice koňaku.
Pripravte krém. Zmiešajte kyslú smotanu, tvaroh, kakao a kondenzované mlieko.
Vypracujte do hladka.
Zostavte koláč. Na podnos dajte prvý plát cesta a potrite 1/3 krému.
Potom priložte druhý diel cesta, zľahka pritlačte a potrite opäť 1/3 krému. Pokračujte týmto spôsobom a potom odložte koláč do chladničky.
Pripravte si polevu.
Maslo zmiešajte s mliekom a priveďte do varu.
Do horúcej masy pridajte nalámanú čokoládu a miešajte, kým sa čokoláda úplne neroztopí.
Koláč polejte rovnomerne polevou a nechajte stuhnúť.
Nakrájajte a podávajte.
Prajeme dobrú chuť!