Namiesto klasických fašírok vyskúšajte tentokrát zmiešať mleté mäso s bielym jogurtom a pridajte tieto suroviny podľa receptu z youtube. Budete nadšení!
Potrebujeme:
250 g bieleho jogurtu (alebo kefíru)
250 g mletého mäsa
1 cibuľu
1 vajce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
2 strúčiky cesnaku
1/2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
4 – 5 PL hladkej múky
rastlinný olej
Na omáčku:
100 g bieleho jogurtu
2 strúčiky cesnaku
bylinky, soľ a koreniny podľa chuti
Postup:
Do misy si vložíme mleté mäso, pridáme biely jogurt alebo kefír a vajíčko.
Pridáme prášok do pečiva, soľ a čierne korenie podľa chuti.
Cesnak si prelisujeme a takisto pridáme do mäsovej hmoty.
Cibuľu si ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle, potom pridáme k ostatným surovinám.
Dôkladne premiešame.
Do tejto hmoty postupne zapracujeme múku.
Na panvicu si nalejeme olej, rozhorúčime a pomocou lyžice ukladáme kôpky mäsovej hmoty vedľa seba.
Vyformujeme, vysmážame dozlatista asi 2 minúty, potom otočíme a prikryjeme pokrievkou.
Vyberieme a ukladáme na papierovú utierku.
Podávame napríklad so zemiakovou prílohou alebo len tak ako občerstvenie s omáčkou, ktorú si pripravíme z bieleho jogurtu, cesnaku, soli, korenín a byliniek podľa chuti.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: