Skombinujte fazuľu s ďalšou zeleninou, uvarte podľa tohto postupu z youtube a máte fantastickú zmes na zimu, ktorú využijete pri príprave omáčok, či polievok.
Potrebujeme:
2 kg paradajok
450 g fazule
2 PL soli
1 šálku cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1,5 šálky rastlinného oleja
1 kg mrkvy
1 kg cibule
2 kg kapie
1 – 3 feferónky
1 hlavičku cesnaku
2 ČL octu
Postup:
Fazuľu uvaríme bez soli a necháme ju vo vode, aby nevyschla.
Pred varením by sa mala fazuľa namočiť na 8 – 10 hodín, aby sa skrátila doba varenia a aby sa vyplavili látky, ktoré spôsobujú tráviace ťažkosti.
Paradajky si umyjeme a rozmixujeme mixérom.
Papriku si umyjeme a nakrájame na malé kúsky, fefeónky si takisto očistíme a nakrájame.
Cibuľu si ošúpeme a nakrájame nadrobno, očistenú mrkvu si postrúhame na hrubom strúhadle.
Paradajkovú omáčku zmiešame so soľou a cukrom, rastlinným olejom a privedieme do varu.
Pridáme do nej postrúhanú mrkvu a varíme 10 minút.
Teraz pridáme pokrájanú kapiu, aj feferónky a povaríme ďalších 10 minút.
Po uplynutí tejto doby pridáme do hrnca aj cibuľu a opäť varíme 10 minút.
Nakoniec vložíme aj fazuľu, nalejeme ocot, premiešame a zmiešame s nasekaným cesnakom.
RADA: Množstvo feferónky a cesnaku si upravte sami a ak vám pikantné jedlá vadia, nepridávajte ich vôbec.
Pred dovarením zmes ochutnáme a prípadne dosolíme, pridáme cukor alebo ocot.
Pomocou naberačky naplníme zmes do sterilizovaných pohárov, zavrieme ich napevno viečkom, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.
Poháre skladujeme v pivnici alebo v špajze.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: