Pár ľudí pozná toto tajomstvo: Toto je najlepší RECEPT na tvarohové slimáky, cesto je doslova ako pavučinka!

[mashshare]

Výborné sladké slimáky k čaju, či káve podľa receptu z youtube, ktoré chutia famózne s tvarohom a hrozienkami, ale aj akoukoľvek inou plnkou podľa chuti.

Sú veľmi jemné a lahodné, pričom postup je veľmi jednoduchý!

 

 

Potrebujeme:

3 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

120 g kryštálového cukru

1/2 ČL vanilkového cukru

1 PL sušeného droždia

1 PL kryštálového cukru

1 PL hladkej múky

100 g rozpusteného masla

500 ml teplého mlieka

3 PL rastlinného oleja

1 kg hladkej múky

2 PL medu

Na plnku:

 

 

500 g tvarohu

3 vajcia

3 PL práškového cukru

1 ČL vanilkového cukru

30 g zmäknutého masla

80 – 100 g sparených hrozienok

1 PL mlieka (na potretie)

Postup:

Ako prvé si pripravíme cesto.

 

 

Do misy si rozbijeme vajcia, pridáme cukor, vanilkový cukor a vyšľaháme do peny. 

V samostatnej miske si zmiešame sušené droždie, cukor a hladkú múku, pričom túto zmes následne zalejeme rozpusteným maslom. 

Prilejeme teplé mlieko, dobre premiešame a prelejeme do misky, v ktorej sme si predtým vyšľahali vajíčka s cukrom. 

 

 

Do tejto zmesi nalejeme rastlinný olej, zapracujeme prvých 500 g múky, zmiešame s medom a následne nasypeme ďalších 500 g múky. Vypracujeme hladké cesto, ktoré miesime asi 10 – 15 minút ručne alebo si pomôžeme kuchynským robotom, kým sa cesto neoddelí od stien misy. 

Hotové cesto je veľmi nadýchané. Uložíme ho do misy, prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme 1 hodinu kysnúť. 

Medzitým si pripravíme tvarohovú (alebo inú) plnku. 

 

 

Do misy si vložíme tvaroh, pridáme 2 vajcia a 1 bielok (žĺtok si odložíme na záverečné potretie), cukor, vanilkový cukor a maslo. Dobre vymiešame. 

Vykysnuté cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, prekrojíme ho na dve časti a každú z nich vyvaľkáme. 

Na vyvaľkaný plát rovnomerne rozotrieme plnku, môžeme navrstviť zmäknuté sparené hrozienka a zrolujeme do rolky. 

 

 

Okraj zatlačíme, aby rolka dobre držala a potom ju pomocou nite nakrájame na stredne hrubé slimáky, ktoré ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme podkysnúť asi 10 minút. 

Nakoniec si v malej miske zmiešame žĺtok s lyžicou mlieka a všetky slimáky dobre potrieme. 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 25 – 30 minút. 

 

 

Medzitým si druhý plát cesta potrieme rozpusteným maslom, posypeme škoricovým cukrom, zrolujeme a pomocou nite opäť nakrájame na stredne hrubé slimáky.

Ukladáme vedľa seba, necháme podkysnúť, potom potrieme vajíčkom s mliekom a aj zvrchu posypeme škoricovým cukrom. Upečieme.

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes