Máte radi chuť čokolády? Potom je tento krém pre vás tým pravým.
Luxusný čokoládový krém pripravíte z pár prísad a má skutočne univerzálne využitie.
Krém používam na zdobenie, plnenie a aj sám o sebe, ako základ nepečených dezertov.
Odporúčam pripraviť z neho aj jednoduché sladké poháre – stačí nechať trochu šľahačky na ozdobu, pridať pár piškót a napríklad aj čerstvé ovocie. Je skutočne vynikajúci.
Recept u nás doma kraľuje už 45 rokov.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
3 bal. smotana na šľahanie
3 ks žĺtok
3-4 lyžice cukor
2 lyžice kakao
100 ml voda
7 dkg maslo
Postup:
Vajcia rozbijeme, v recepte použijeme len žĺtky, bielky odložíme do chladničky a použijeme do iných receptov.
Žĺtky s cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli do peny.
Zvlášť vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo.
Pridáme cukor, kakao a vodu.
Túto zmes miešame do zhustnutia.
Potom pridáme žĺtkovú penu, dobre premiešame.
Celú zmes necháme vychladnúť.
Šľahačky ušľaháme ako klasicky a nakoniec po častiach vmiešame kakaovú hmotu.
Časť šľahačky si môžeme nechať na ozdobenie.
Dáme vychladiť do chladničky.
Používame na zdobenie, plnenie, alebo ako základ sladkých pohárov a studených nepečených dezertov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)