Ak nepatríte k ľuďom, ktorí radi trávia more času v kuchyni, ale milujete domáce jedlo, vyskúšajte túto lenivú pizzu podľa receptu z youtube.
Cesto stačí len naliať na plech, navrstviť oblohu podľa chuti a o pol hodinu môžete servírovať.
Potrebujeme:
Na cesto:
400 ml bieleho jogurtu alebo kefíru
2 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
50 ml rastlinného oleja
1 balíček prášku do pečiva
300 g hladkej múky
Na oblohu:
300 g mletého hovädzieho mäsa
50 ml rastlinného oleja
1 cibuľu
2 ČL červenej papriky
1 ČL čierneho mletého korenia
1 ČL mäty
1/2 ČL soli
kečup
zelenú papriku a kapiu
4 paradajky
konzervovanú kukuricu
200 g tvrdého syra
1 ČL tymianu
Postup:
Pizzu môžete pripraviť s oblohou podľa vašej chuti, my sme tentokrát zvolili verziu s mletým mäsom.
Na panvicu si dáme olej, rozhorúčime a osmažíme mleté mäso.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, premiešame.
Pridáme červenú mletú papriku, čierne korenie, sušenú mätu, soľ a opäť dobre premiešame.
Vo väčšej mise si pripravíme cesto.
Nalejeme do nej jogurt alebo kefír, pridáme vajcia, rastlinný olej.
Metličkou dobre premiešame.
Pridáme prášok do pečiva, nasypeme múku a vypracujeme.
Plech si pokryjeme papierom na pečenie a nalejeme naň cesto.
Polejeme kečupom alebo paradajkovou omáčkou a navrstvíme mleté mäso.
TIP: Okrem kečupu môžete poliať cesto aj trochou majonézy.
Následne obložíme kukuricou, nadrobno nakrájanou paprikou, kúskami kapie, polovičnými kolieskami paradajok.
Zasypeme strúhaným syrom a dáme piecť do predhriatej rúry na teplotu 180 °C.
Pečieme asi 30 – 35 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: