Recept na toto vynikajúce a na prípravu veľmi jednoduché jedlo z jedného pekáča podľa receptu z youtube je dobré mať vždy po ruke.
Raz dva máte na stole chutný obed alebo večeru!
Potrebujeme:
kuracie prsia
3 – 4 zemiaky
soľ, čierne korenie podľa chuti
2 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 ml šľahačkovej smotany
provensálske bylinky
100 g tvrdého syra
1 paradajku
Postup:
Zemiaky si očistíme, nakrájame na hrubšie kolieska.
Poukladáme na dno vymastenej jenskej misy, osolíme a okoreníme.
Kuracie prsia si pokrájame na menšie kúsky, vložíme do misy, takisto osolíme, okoreníme a premiešame.
Mäso rovnomerne navrstvíme na zemiaky.
Do misky si rozbijeme vajcia a vyšľaháme metličkou.
Primiešame šľahačkovú smotanu, osolíme, okoreníme.
Pridáme provensálske bylinky a opäť premiešame metličkou.
Touto zmesou rovnomerne zalejeme mäso so zemiakmi.
Paradajky si umyjeme, nakrájame na kolieska a naukladáme navrch.
Na hrubom strúhadle si nastrúhame tvrdý syr a navrstvíme ho navrch.
Vložíme do predhriatej rúry na 180 °C.
Pečieme asi 35 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: