Chutné zemiakové placky podľa receptu z youtube tak, ako ich pravdepodobne nepoznáte.
Sú plnené mäsom, zapekané na plechu a chutia skvele!
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
6 – 8 plátkov bravčového karé
soľ, čierne korenie podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 vajcia
cibuľu
2 – 3 PL hladkej múky
2 vajcia na obalenie mäsa
olej
100 g tvrdého syra
Postup:
Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Preložíme ich do misy a zalejeme studenou vodou.
Bravčové karé si nakrájame na 6 – 8 plátkov, zakryjeme potravinárskou fóliou a jemne naklepeme tĺčikom na mäso.
Osolíme, okoreníme a rozotrieme.
Zemiaky si vyžmýkame a preložíme do čistej suchej misy.
Pridáme 3 vajcia, soľ, korenie, nastrúhanú cibuľu, 2 – 3 lyžice hladkej múky a dôkladne premiešame.
V samostatnej miske si vyšľaháme 2 vajcia a na panvicu si dáme olej.
Na panvicu vrstvíme placky v rovnakej veľkosti, ako majú naše plátky mäsa.
Každý plát mäsa obalíme z oboch strán vo vajíčku, uložíme navrch zemiakovej placky a prikryjeme druhou vrstvou zemiakovej hmoty.
Z každej strany ich opekáme asi 2 – 3 minúty.
Uložíme na papierové utierky a rovnaký postup zopakujeme aj pri ostatných plátkoch mäsa.
Takto pripravené placky ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Pečieme 20 – 25 minút v predhriatej rúre pri teplote 180 °C.
Medzitým si nastrúhame tvrdý syr.
Po uplynutí doby pečenia posypeme syrom každú placku a dáme zapiecť ešte na 5 – 7 minút.
Hotovo.
Môžeme posypať nasekaným kôprom a podávame.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod