Pripravte si toto vynikajúce pečené mäso v marináde podľa receptu z youtube a neoľutujete!
Potrebujeme:
2 kg bravčového bôčika
1,5 ČL soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ČL čierneho mletého korenia
1/2 ČL červenej mletej papriky
1,5 ČL sušeného cesnaku alebo 4 – 5 strúčikov čerstvého cesnaku
alobal
Na marinádu:
1 jablko
6 PL sójovej omáčky
3 PL paradajkovej pasty alebo kečupu
3 PL citrónovej šťavy
1 PL cukru
1 ČL sušeného cesnaku
1 ČL mletej červenej papriky
1/3 ČL škorice
Postup:
Kožu na mäse môžeme odstrániť alebo ju narežeme.
Do misky si nasypeme soľ, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku, sušený cesnak a premiešame.
Touto zmesou posypeme mäso všade na povrchu aj v zárezoch.
Potom narežeme zopár zárezov, do ktorých vložíme strúčiky cesnaku.
Mäso teraz zabalíme do alobalu, uložíme na plech a vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 2 hodiny.
Medzitým si pripravíme marinádu.
Jablko si očistíme, nastrúhame.
Zmiešame so sójovou omáčkou, paradajkovou pastou a citrónovou šťavou.
Nakoniec ešte pridáme cukor, sušený cesnak, červenú mletú papriku a škoricu.
Dobre premiešame.
Dáme na sporák a varíme, kým nevznikne hladká hmota.
Upečené mäso si vybalíme z alobalu a celé ho potrieme pripravenou marinádou zo všetkých strán.
Mäso položíme na rošt a pečieme pri teplote 220 °C asi 10 – 15 minút.
Hotové mäso prikryjeme alobalom.
Necháme stáť 15 minút.
Hotové mäso môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!