Vyskúšajte obmenu ku klasickým fašírkam podľa tohto receptu z youtube.
Potrebujete menej mäsa, sú zdravšie, pečené v rúre a rovno aj s prílohou!
Potrebujeme:
4 zemiaky
petržlen
3 trojuholníčky taveného syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ, korenie, rascu, červenú mletú papriku a kurkumu podľa chuti
250 g mletého mäsa
1 cibuľu
1/2 hlávkovej kapusty
2 vajcia
2 strúčiky cesnaku
papriku
4 PL olivového oleja
Na paradajkovú omáčku:
2 PL paradajkového pretlaku
1 šálku vody
250 g syra Mozzarella
Postup:
Ako prvé si dáme uvariť zemiaky.
Kapustu si umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Potom pridáme mleté mäso a prelisovaný alebo nastrúhaný cesnak.
Cibuľu, aj petržlenovú vňať si nakrájame nadrobno, vložíme do misy s mäsom a kapustou, všetko osolíme, okoreníme, opaprikujeme, dochutíme rascou a kurkumou.
Všetko dobre premiešame a pridáme 2 vajcia.
Zapekaciu misu si vymastíme trochou oleja.
Navlhčenými rukami začneme tvarovať z mäsovej hmoty väčšie guľky.
Tie naukladáme vedľa seba do misy.
Guľky následne jemne sploštíme.
Dáme upiecť do rúry pri 250°C na 20 minút.
Uvarené zemiaky ošúpeme a rozpučíme vidličkou.
Vzniknutú zemiakovú kašu osolíme, okoreníme.
Pridáme aj trochu mletej rasce a nasekanej petržlenovej vňate.
Nakoniec ešte primiešame tavený syr.
Zo zemiakovej hmoty tvarujeme valčeky, ktoré následne poukladáme na mierne zapečené fašírky.
Zalejeme paradajkovou omáčkou, ktorú sme si vymiešali z paradajkového pretlaku a vody.
Na záver posypeme strúhanou Mozzarellou a dáme naspäť do rúry zapiecť.
Hotovo, môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: