Pripravte si toto vynikajúce pečivo plnené syrom a zemiakmi podľa receptu z youtube.
Príprava je veľmi jednoduchá a chutí celej rodine – voláme ho Fínsky chlieb!
Potrebujeme:
Na cesto:
200 g chlebovej múky
1 vajce izbovej teploty
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
80 ml teplého mlieka
1 ČL instantného droždia
2 PL kryštálového cukru
3 g soli
30 g rozpusteného masla
Na plnku:
430 g zemiakov
3 štipky soli
korenie podľa chuti
5 PL kyslej smotany
140 g syra mozzarela
mlieko a rozpustené maslo na potretie
petržlenovú vňať
Postup:
Do misy si rozbijeme vajce, pridáme teplé mlieko a dobre premiešame metličkou.
Pridáme instantné droždie, cukor a zapracujeme múku so soľou.
Keď sa cesto trochu spojí, polejeme ho rozpusteným maslom a dôkladne vymiesime.
Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme nakysnúť.
Medzitým si ošúpeme uvarené zemiaky, posypeme soľou, korením a roztlačíme pučidlom.
Do zemiakovej kaše zapracujeme mlieko a vykysnuté cesto si preložíme na pracovnú dosku.
Pomúčime ho, rozdelíme na 2 časti a každú z nich vyvaľkáme na placku.
Jednu placku preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme zemiakovou kašou a posypeme strúhaným syrom.
Priklopíme druhou plackou a okraje dobre pritlačíme.
Prikryjeme potravinárskou fóliou, necháme ešte asi 10 – 20 minút podkysnúť a potrieme mliekom.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 160 °C dozlatista.
Nakoniec potrieme rozpusteným maslom, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Video návod: