Fantasticky chutná krémová zmrzlina bez vajec.
Je vynikajúca, odskúšaná a chutí každému!
Potrebujeme:
400 ml smotana na šľahanie
1 konzerva Salko
Okrem toho:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Kyselkavé ovocie
Kúsky čokolády
Oriešky
Oblátky
Zmrzlinové kornútky
Postup:
Najlepšie na tejto zmrzline je, že na jej základ potrebujete len 2 prísady – smotanu na šľahanie a sladené kondenzované mlieko Salko.
Najskôr si vyšľaháme smotanu do tuha.
Do vyšľahanej smotany postupne zašľaháme Salko.
Do tohto základu pridáme rôzne príchute.
Základ si rozdelíme do plastových nádob a do každej môžeme pridať prísady podľa chuti – ovocie, kúsky čokolády, alebo spraviť medzi dve oblátky ako Ruskú zmrzlinu.
Našim deťom najviac chutí dávkovaná do kornútkov.
Samotný základ je dosť sladký, ale v spojení s kyselkavým ovocím sa akurát dopĺňa.
Takto pripravená zmrzlina má jednu veľkú výhodu.
Zmrzlina má krémovú konzistenciu aj po zmrazení.
Netvoria sa v nej kryštáliky a je fakt veľmi dobrá.
Ja do zmrzliny pridávam aj kúsky čokolády, granko, alebo iné dobroty, ktoré máme doma radi. Dokocna, dá sa použiť aj domáci džem.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)