Ak ste práve obrali vlastnú úrodu sliviek a premýšľate, čo s nimi, určite vyskúšajte tento fantastický slivkový lekvár!
Jednoduchá príprava a potrebujete len 3 prísady.
Potrebujeme:
3 kg sliviek
1 kg cukru
2 dl rumu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Slivky dobre umyte, vyberte kôstky.
Rozrežte ich na polovicu a poukladajte na hlbší plech.
Posypte ich cukrom, jemne premiešajte.
Vložte do rúry predhriatej na 200 – 220 °C.
Pečte 2 hodiny.
Občas jemne premiešajte.
Keď je konzistencia dostatočne hustá, primiešajte rum a naplňte ešte horúce do sterilizovaných pohárov.
Poháre okamžite zatvorte.
Poháre vložte do teplej rúry.
Nechajte postupne chladnúť do nasledujúceho dňa.
Lekvár je vynikajúci na plnenie sladkých dezertov, buchiet a koláčov, určite si ho zamilujete aj vy.
Poznámka:
Ak chcete menej sladký lekvár, znížte množstvo cukru a ak chcete, aby bol lekvár redší, skráťte čas pečenia.
Prajeme dobrú chuť!