Vynikajúci recept na mimoriadne šťavnaté kuracie rezne, ktorú sú rýchlo pripravené a chutia celej rodine.
Podľa video postupu z youtube to hravo zvládnete.
Potrebujeme:
Cibuľa 2 ks
1/2 čajovej lyžičky soli
1/2 čajovej lyžičky bieleho cukru
1 pohár vriacej vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 kuracie prsné rezne
Soľ, čierne korenie, zmes byliniek (bazalka, majoránka, tymian, rozmarín) alebo korenie na kuracie mäso
Ďalej:
2 lyžice majonézy
2 lyžice kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
štipka soli
štipka čierneho korenia
Postup:
Najskôr si pripravíme marinovanú cibuľu. Nakrájame ju na polkruhy, posypeme soľou, cukrom a zalejeme vriacou vodou.
Necháme marinovať.
Mäso nakrájame na plátky.
Ochutíme soľou, korením a zmesou byliniek.
V miske zamiešame majonézu s kyslou smotanou, pretlačeným cesnakom a ochutíme soľou a koreninami.
Do misy uložíme kúsky cibule, plátky mäsa, potrieme cesnakovou zmesou.
Navrstvíme zvyšnú ciubľku, zvyšok mäsa a cesnakovej zmesi.
A teraz trik, s ktorým ostane mäso extra šťavnaté. Prikryjeme navlhčeným papierom na pečenie. Až potom prikryjeme alobalom.
Pečieme 30 minút pri 180 ° C.
Vynerieme z rúry, posypeme 80 g strúhaného syra a pečieme odkryté ďalších 10-15 minút do zlatista.
Mäso je mimoriadne šťavnaté a jemné.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: