Koláč je skutočne fantastický – rýchly, šťavnatý a chutí vynikajúco.
Top dezert pre všetkých milovníkov čokolády.
Na odmeranie ingrediencií používame šálku s rovnakým objemom.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2,5 šálky hladkej múky
2 šálky kr. cukru
1/2 šálky kakaa
1 lyžička prášku do pečiva
1/2 lyžičky jedlej sódy
Štipka vanilky
2 vajcia
1 šálku mlieka
1 šálku vriacej vody
Niečo vyše 1/2 šálky oleja
Čokoládová poleva:
Várová čokoláda
Trocha oleja
(na polevu môžete samozrejme použiť akýkoľvek svoj obľúbený recept)
Postup:
Nachystáme si dve misky.
V jednej miske si zmiešame všetky suché prísady (múku, cukor, kakao, prášok do pečiva, sódu, vanilku a soľ).
V oddelenej miske si zmiešame prísady mokré (vajcia, olej, mlieko).
Tekutú zmes nalejeme do suchej zmesi.
Nakoniec pridáme vriacu vodu a premiešame.
Cesto nalejeme na plech (24×29 cm) vystlaný papierom na pečenie.
Vložte do predhriatej rúry pri teplote 180 stupňov na 25-35 minút.
Vyskúšajte pripravenosť dezertu špáradlom.
Nakoniec na vrch nalejte polevu podľa svojej chuti.
Ja odporúčam natrieť kyselkavým džemom a preliať polevou z čokolády na varenie a trochy oleja.
Vynikajúci koláčik ku káve je pripravený!
Tip redakcie: Recept na jednoduchú čokoládovú polevu
Potrebujeme:
100 g tmavej čokolády
100 ml smotany na šľahanie
20 g masla
Postup:
Čokoládu nalámte na malé kúsky. Smotanu na šľahanie zahrejte v hrnci tesne pod bod varu.
Odstráňte z ohňa a pridajte čokoládu a maslo.
Nechajte chvíľu postáť a potom premiešajte, kým sa čokoláda nerozpustí a poleva nie je hladká.
Polevu nechajte mierne vychladnúť a potom ňou polejte povrch zákuska.
Tipy:
Pre lesklú polevu môžete pridať do čokolády 1 PL kukuričného sirupu.
Pre extra chuť môžete do polevy pridať rum, vanilku, alebo škoricu.
Polevu môžete ozdobiť sekanými orechmi, kokosom, alebo sušeným ovocím.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)