Pečené mäso môžete privariť na množstvo chutných spôsobov, ale toto je skutočná bomba. Vyskúšajte fantastickú marinádu z medu, smotany a voňavých byliniek. Je to delikatesa pre celú rodinu!
Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa nakrájaného na kúsky (môžete použiť karé, krkovičku, stehno..)
½ citróna
2-3 lyžice svetlého piva
2 lyžice medu
1 lyžicu kyslej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Koreniny:
Bazalka
Kôpor (čerstvý alebo sušený)
Koriander
Bazalka
Rozmarín
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
Kúsky mäsa pokvapkáme citrónovou šťavou. V miske zmiešame všetky prísady okrem smotany a mäso zmiešame s touto marinádou. Vložíme na 2-3 hodiny do chaldničky marinovať.
Potom primiešame kyslú smotanu a mäso rozložíme na vymastený plech na pečenie.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 45-60 minút. Čas pečenia závisí od druhu mäsa, aj od veľkosti kúskov.
Podávame so zeleninovým šalátom, alebo inou prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom