Pečené sedliacke zemiaky so slaninkou: Ešte nie sú ani na tanieri a už sa nám zbiehajú slinky!

[mashshare]

Vynikajúci obed podľa receptu z youtube takmer bez roboty.

Potrebujete len pár základných surovín a máte výborný obed alebo večeru.

 

 

Určite skúste, je to veľmi chutné a na prípravu nenáročné jedlo.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

10 kusov stredne veľkých zemiakov

450 g slaniny

2 červené cibule

6 strúčikov cesnaku

soľ

čierne korenie

červenú mletú papriku

petržlenovú vňať na posypanie

Voliteľné (ak nemáte dostatočné množstvo slaniny):

 

 

Klobása

Šunka

Postup:

 

 

Zemiaky si umyjeme.

Preložíme ich do hrnca, pridáme vodu a osolíme.

Dáme na plameň.

 

 

Varíme ich asi 25 minút do mäkka.

Potom ich ošúpeme.

Nakrájame na menšie kúsky.

 

 

Slaninku si nakrájame na menšie kúsky.

Osmažíme na panvici.

 

 

Červenú cibuľu si očistíme.

Nakrájame na pol krúžky.

Vložíme do panvice k slaninke.

 

 

Osolíme, premiešame a chvíľu spolu osmažíme.

Nakoniec primiešame ešte na kúsky nakrájaný cesnak.

 

 

Zemiaky navrstvíme do pekáča, osolíme.

Okoreníme, opaprikujeme.

Pridáme opečenú slaninku.

 

 

Premiešame a dáme zapiecť do predhriatej rúry na 190 °C asi na 40 – 45 minút.

Hotové jedlo posypeme nasekanou vňaťkou a môžeme podávať.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes