Čalamáda je veľmi chutnou prílohou k jedlu. Nie každému sa však čalamáda chce zavárať a pripravovať aj do zásoby. Ak nepatríte k fanúšikom zavárania a najmä dlhého čakania, tento recept vás určite poteší. Na skvelej čalamáde si totiž môžete pochutnať hneď.
Potrebujeme:
500 g hlávkovej kapusty
100 g cibule (bielu alebo červenú)
100 g mrkvy
100 g papriky (jednu alebo rôzne farby)
200 g uhorky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 ml octu
100 g kryštálového cukru
20 g DEKA (nakladača)
Postup:
Ocot zmiešame s cukrom a DEKOM. Ja zvyknem DEKO preosiať. Premiešame a necháme rozpustiť. Deko zeleninu ochutí a zabráni tomu, aby kapusta stmavla.
Všetku zeleninu očistíme a spracujeme – nastrúhame a nakrájame nadrobno.
Premiešame, zalejme nálevom a opäť premiešame rukou alebo vareškou.
Môžeme konzumovať hneď, alebo odložiť do chladničky na neskôr (samozrejme, ak sa čalamáda dovtedy nezje).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)