Pripravte si tento skvelý obed, ktorý oživí váš jedálniček.
Výborné zapekané kuracie mäsko so zemiakmi, hubami a syrom podľa receptu z youtube.
Potrebujeme:
2 cibule
kuracie rezne
rastlinný olej
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ, korenie, talianske bylinky podľa chuti
90 g taveného syra
250 ml smotany na varenie
4 šampiňóny
3 zemiaky
150 ml kyslej smotany
100 ml vody
100 g tvrdého syra
Postup:
Na panvicu si nalejeme trocha oleja a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku.
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a pridáme na cibuľku.
Posypeme soľou a talianskymi bylinkami.
Osmažíme za stáleho miešania asi 4 – 5 minút.
Tavený syr si nakrájame na menšie kúsky.
Panvicu si vymastíme rastlinným olejom, nalejeme na ňu smotanu a pridáme tavený syr.
Premiešame a povaríme, kým sa syr neroztopí.
Potom pridáme kuracie mäso na cibuľke.
Všetko spolu premiešame, prikryjeme pokrievkou a na slabom ohni povaríme.
Medzitým si nakrájame huby.
Na samostatnú panvicu si dáme trocha rastlinného oleja, orestujeme huby a osolíme.
Pridáme na pol krúžky pokrájanú cibuľu a premiešame.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na hrubšie kolieska a vložíme do misy.
Polejeme olejom, posypeme soľou, čiernym korením, talianskymi bylinkami a premiešame.
Pekáč si vymastíme a začneme vrstviť.
Na dno uložíme zemiaky, na ne navrstvíme huby s cibuľou a rovnomerne rozložíme.
Dáme zapiecť na 20 minút pri teplote 180 °C a medzitým si pripravíme omáčku.
V miske si rozmiešame kyslú smotanu s vodou, soľou a talianskymi bylinkami.
Rozmiešame metličkou.
Pekáč vyberieme z rúry, polejeme pripravenou omáčkou a dáme zapiecť na 10 – 15 minút pri teplote 180 °C.
Následne vyberieme a navrstvíme ešte zmes s kuracím mäskom.
Rovnomerne rozotrieme po celom povrchu.
Nakoniec posypeme strúhaným syrom a dáme ešte na 10 – 15 minút zapiecť, aby sa syr roztopil.
Môžeme posypať nasekaným kôprom a servírujeme.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: