Fanúšikovia talianskej kuchyne vedia, že sušené paradajky dodajú jedlu nezabudnuteľnú príchuť.
Môžete ich použiť do šalátov, aj do vareného jedla a vďaka nim bude ešte chutnejšie.
Aj obyčajný chlebíček s lahodným syrom a sušenými paradajkami je už malé kulinárske dielo.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vďaka tomuto receptu z portálu sovkusom si pripravíte vynikajúce sušené paradajky veľmi rýchlo aj doma!
Klasický postup sušenia paradajok sa môže zdať zdĺhavý, čo mnohé gazdinky odradí.
Vďaka tomuto návodu ich však zvládnete pripraviť oveľa rýchlejšie za použitia mikrovlnnej rúry.
Potrebujeme:
500 g paradajok
1 ČL sušenej bazalky
1 ČL sušeného cesnaku
1/2 ČL cukru
1/2 lyžičky soli
100 ml olivového oleja
Postup:
Opláchnite si paradajky, osušte ich.
Nakrájajte na veľké kolieska.
Preložte ich na tanier.
Posypte soľou a cukrom.
Pokvapkajte olivovým olejom.
Vložte ich do mikrovlnnej rúry.
Po dobu 8 minút ich zohrievajte pri maximálnom výkone.
Šťavu, ktorú paradajky pustia odlejte do samostatnej nádoby.
Paradajky vložte späť do mikrovlnnej rúry ešte na 7 minút.
Následne ich nechajte vychladnúť.
Posypte sušenou bazalkou a sušeným cesnakom.
Scedenú šťavu z paradajok zmiešajte so zvyšným olivovým olejom.
Zalejte ňou sušené paradajky.
Na prípravu sušených paradajok v mikrovlnnej rúre používajte dužinaté a šťavnaté plody.
Môžete si ich dokonca pripraviť aj na zimu.
Na dochutenie môžete použiť napríklad aj talianske bylinky.
Prajeme dobrú chuť!