Výborný recept, ktorý mi poslala kamarátka mailom. Veľmi chutí deťom aj manželovi.
Keď je teraz situácia, aká je, robím túto maškrtu aj z väčšej dávky a deti sa na nej zvyknú pochutnávať na raňajky namiesto klasických tvarohov z obchodu.
Odporúčam a určite pochutnajú aj rodičia, je to výborné aj ku kávičke.
Na vrch môžete naliať polevu, nastrúhať čokoládu, nasypať granko, prípadne ho vyskúšajte aj s jahodami.
Potrebujeme:
2 nízkotučné tvarohy vo vaničke
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Práškový cukor podľa chuti
1 smotana na šľahanie
Kakao alebo granko (môžete dať menej alebo viac, je to na vás)
Detské piškóty (ja som použila namiesto piškót orezaný korpus z rolády, ktorú som pripravovala včera)
Postup:
Do misy nalejeme smotanu na šľahanie a šľaháme kým nezhustne.
Tvarohy rozmiešame s cukrom.
Pridáme tvarohy a cukor a šľaháme ďalej.
Rozdelíme na dve polovice, do jednej vmiešame kakao alebo granko a opäť prešľaháme.
Do misy navrstvíme najskôr tmavý krém a naň svetlý.
Do stredu môžeme navrstviť piškóty alebo maslové sušienky.
Nakoniec na vrch nastrúhame čokoládu, prípadne čokoládovú polevu.
Stačí na to smotana na šľahanie, v ktorej rozmiešame nalámanú čokoládu.
Nalejeme na vrch dezert, necháme stuhnúť a podávame.
U nás doma ide o najobľúbenejší nepečený dezert.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
recept nám poslala Majka C.