FRANCÚZSKY krém na zdobenie a plnenie: Neni treba tvaroh, smotanu ani drahé mascarpone – perfektne drží, chutí ako z cukrárne!

[mashshare]

Francúzsky krém podľa tohoto receptu má bohatú chuť a lahodnú citrónovú arómu s prírodnou vanilkovou vôňou.

Krém si stabilne drží tvar a má široké spektrum aplikácií, medzi ktoré patrí: plnenie koláčov a pečiva, zdobenie košíčkov a rožkov, zdobenie zložitých krémových a kvetinových kompozícií na koláčoch a dezertoch.

Po ochladení je francúzsky krém na dezertoch úplne zafixovaný a dodáva im prekrásny vzhľad.

 

Potrebujeme:

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1. Maslo (mäkké) – 400 g

2. Cukor – 200 g

3. Voda – 80 g

4. Žĺtky – 6 ks

5. Citrónová šťava – 20 g

6. Vanilkový extrakt – 5 g

Postup:

 

Maslo necháme zmäknúť.

K žĺtkom pridáme lyžicu cukru, vyšľaháme.

 

 

Zvyšok cukru dáme s vodou variť do vodného kúpeľa.

Necháme 3 minúty prevariť.

Cukor musí byť úplne rozpustený.

 

 

Sirup postupne, za stáleho šľahania lejeme do žĺtkovej zmesi.

 

Šľaháme, kým zmes nevychladne.

Potom pridáme aj maslo a dobre ešte všetko spolu prešľaháme.

 

Pridáme aj citrónovú šťavu, vanilku a opäť prešľaháme.

 

Nakoniec, keď sú všetky ingrediencie v kréme, prešľaháme ešte po dobu 2 minút.

 

Používame na zdobenie všetkých sladkých dobrôt.

 

 

Krém, ktorý neminiete, môžete niekoľko dní uchovávať v chladničke, v uzavretej dóze alebo vrecku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

    Feed has no items.

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.