Toto pečené kuriatko podľa receptu z youtube je neskutočne chutné a lahodné.
Vyskúšajte a oblížete si všetkých 10 prstov!
Potrebujeme:
1 celé kura
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
40 g masla izbovej teploty
1/2 ČL tymianu
soľ, čierne korenie podľa chuti
5 – 6 strúčikov cesnaku
2 zemiaky
1 cibuľu
1/2 PL paradajkovej pasty
50 ml rastlinného oleja
160 ml teplej vody
zaváraninový pohár
Postup:
Kura si umyjeme, osušíme a nasolíme deň vopred.
Vložíme do chladničky a necháme cez noc odpočívať.
Zemiaky a cibuľu si ošúpeme, nakrájame na väčšie kusy, cesnak na tenké plátky.
Vložíme zatiaľ spolu do zaváraninového pohára.
Maslo izbovej teploty zmiešame s tymianom, čiernym korením, 1 nastrúhaným strúčikom cesnaku.
Dobre premiešame.
Kožu na kurati podvihneme a pod kožou rozotrieme maslovú plnku.
V samostatnej miske si zmiešame paradajkovú pastu so soľou, mletou paprikou, rastlinným olejom a teplou vodou.
Tento nálev nalejeme do pohára s pripravenými zemiakmi, cibuľou a cesnakom.
Kura teraz nastokneme na pohár, potrieme mletou červenou paprikou.
Navrchu zapichneme dve špáradlá.
Na ne pripevníme kúsok papiera na pečenie, aby sa kura zvrchu nespálilo.
Vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 185 °C asi 1 hodinu aj 10 minút.
Hotovo, môžeme servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: