Perfektné občerstvenie pre návštevu. Pripravte tieto zapečené žemličky podľa receptu z youtube a všetci budú nadšení.
Plnku si môžete meniť podľa chuti!
Potrebujeme:
veľkosť šálky 200 ml
1 šálku mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 vajce
30 ml rastlinného oleja
1 ČL kryštálového cukru
1 ČL soli
10 g sušeného droždia
5 šálok hladkej múky
Na plnku:
klobásu
syr čedar
paradajkovú pastu
alebo inú plnku podľa chuti
mak na posypanie
Postup:
Do misky si nalejeme mlieko, pridáme 1 vajce + bielok z druhého vajíčka a jeden žĺtok si odložíme.
Pridáme rastlinný olej, cukor, sušené droždie, soľ a zapracujeme múku.
Vypracujeme hladké cesto, vložíme do misky a prikryjeme potravinárskou fóliou.
Necháme odpočívať 15 minút.
Cesto potom preložíme na pomúčenú dosku, premiesime a rozrežeme na dve rovnaké polovice.
Jednu časť si rozrežeme na 8 približne rovnakých častí.
Každú časť cesta vygúľame, druhú polovicu cesta vyvaľkáme na placku a rozložíme na papier na pečenie.
Túto placku narežeme ako pizzu na 8 dielov ale nie až po okraj.
Teraz na okraj každého trojuholníka položíme guľku cesta.
Hrot cestového trojuholníka zo stredu preložíme cez cestovú guľku a zatlačíme do jej stredu.
Pomocou dna pohára jamku ešte zväčšíme, naplníme syrom, klobáskou a paradajkovou pastou.
Nakoniec potrieme vyšľahaným žĺtkom.
Posypeme makom a dáme piecť do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 30 – 35 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: