Ľahký obed podávaný v originálnych rajčinových miskách. Vyskúšajte skvelú kombináciu zeleniny so šťavnatým kuracím mäsom v skutočne originálnom prevedení. Navyše, k tejto pochúťke nepotrebujete žiadnu ďalšiu prílohu.
Potrebujeme:
7 ks väčších paradajok
1 cibuľu
2 červenej papriky
2 strúčiky cesnaku
450 g kuracích pŕs
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 menšiu plechovku sterilizovanej kukurice
100 g strúhaného syra
1 lyžičku rasce
Korenie podľa chuti (čierne mleté, sladká paprika, chilli)
Slnečnicový olej
Petržlenovú vňať na ozdobu
Postup:
Cibuľu a kápiu nakrájame nadrobno a na oleji orestujeme cca 10 minút. Pridáme nakrájaný cesnak a ešte chvíľku restujeme.
Kuracie prsia nakrájané na malé kocky, osolíme a okoreníme a na inej panvici osmažíme na troche oleja, kým mäso nie je mäkké.
Potom mäso pridáme do paprikovo-cibuľovej zmesi a spolu s rascou a scedenou kukuricou všetko spolu povaríme na miernom ohni (cca 5-7 min).
Pripravíme si paradajky: vrch paradajok odrežeme a vnútro opatrne vydlabeme lyžicou tak, aby sa nám paradajka nepretrhla (dužinu nevyhadzujte, neskôr z nej môžeme pripraviť skvelú omáčku na cestoviny).
Paradajky naplníme zeleninovo – mäsovou zmesou a vrch posypeme syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 170 stupňov pečieme 10 minút.
Podávame ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk