Tento recept mi „predstavil“ sused, pretože tento recept často pripravuje jeho rodina počas celej sezóny.
Výhodou receptu z youtube je, že jedlo môžete ihneď zjesť alebo zakonzervovať a v zime si tak vychutnať jeho chuť.
Potrebujeme:
– uhorky, 2 kg;
– cukor kr, 100 g;
– rastlinný olej, 90 g;
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
– jablčný ocot alebo obyčajný, 100 g;
– soľ, 1,5 lyžice;
– korenie a paprika na 1 lyžičku;
– dijonská horčica, 40 g;
– cesnak, 1 hlávka.
Postup:
Vyberte si mladé uhorky – vďaka tomu sú chrumkavé a vynikajúce.
Umyjeme, odstránime stopky a nakrájame na prúžky – každú na 4 časti.
Pretlačte cesnakom a premiešajte so zvyškom prísad.
Nechajte pôsobiť 5 minút a znova dobre premiešajte.
Touto zálievkou zalejte uhorky, dobre premiešajte a nechajte 3 hodiny odležať v chladničke.
Nezabudnite zakryť pokrievkou.
Tip: premiešajte rukou, tak ako ja, pretože uhorky sa s dresingom veľmi dobre prepoja.
Uhorky môžete podávať hneď, alebo sterilizovať na zimu.
Sterilizujeme poháre a viečka.
Šalát rozložíme do zaváracích pohárov, naplníme zvyšnou šťavou, zakryjeme viečkami a vložíme do hrnca na zaváranie, na ktorého dne je uterák.
Sterilizujte od okamihu varu po dobu 10 minút pre poháre s olejom 0,5 litra, 12 minút pre objem pohára 0,7 pohára, 15 minút pre objem pohára 1 litra a 20 minút pre objem 2.
Zabalíme do deky a necháme vychladnúť.
Skladujeme v suteréne alebo v skrini.
Ak máte rovnako ako ja radi pikantnejšie, môžete pridať viac cesnaku a feferónku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: