Pripravte si vynikajúci domáci kečup bez konzervantov podľa tohto receptu z youtube.
Pridávajú sa doňho aj jablká, vďaka ktorým je ešte chutnejší a na kupovaný kečup z obchodu si už ani nespomeniete!
Potrebujeme:
3 kg paradajok
0,5 kg cibule
1 kg sladkých jabĺk
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
koriander
čierne celé korenie
klinčeky
ocot, cukor, soľ, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku a škoricu podľa chuti
Postup:
1. Paradajky si umyjeme, nakrájame na mesiačiky a vložíme do hrnca.
2. Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na pol krúžky a pridáme do hrnca k paradajkám.
3. Jablká si umyjeme, očistíme a aj so šupkou nakrájame na mesiačiky.
Pridáme do hrnca.
4. Zapneme sporák a za občasného premiešania varíme do mäkka.
Takto to vyzerá po 20 minútach.
5. Asi po 40 minútach je všetko dostatočne mäkké, takže si zoberieme tyčový mixér a rozmixujeme na hladkú konzistenciu.
6. Hmotu následne prepasírujeme cez husté sitko.
7. Koriander, čierne korenie a klinčeky si vložíme do gázy.
Zaviažeme šnúrkou a vložíme do hrnca s kečupom.
8. Dáme na oheň, počkáme kým zovrie.
Potom pridáme podľa chuti ocot, cukor, soľ, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku a škoricu.
9. Varíme pri nízkej teplote 20 minút.
10. Takto spracovaný kečup nalejeme do sterilizovaných pohárov.
11. Uzavrieme viečkami, necháme vychladnúť.
Skladujeme na chladnom tmavom mieste.
Prajeme dobrú chuť!