Tento recept milujem, pretože je rýchly, jednoduchý a absolútne fantastický.
Nečakajte žiadne suché cesto, táto bábovka je fantasticky vláčna a vynikajúca, smotana jednoducho spraví svoje. Určite skúste, recept je úplne jednoduchý a rýchly.
Ak chcete, môžete vynechať kakao a robíť koláčik zo svetlého cesta.
Bábovka je vynikajúca aj s plátkami jabĺk, jahodami alebo čučoriedkami.
Potrebujeme:
1 hrnček (250 ml) smotana na šľahanie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 ks vajec
3/4 hrnčeka kr. cukor
1 bal. vanilkový cukor
2 hrnčeky (300 g polohrubá múka)
2 lyžičky prášku do pečiva
šitpka soľ
2 lyžice kakaa
Zavárané čerešne
Postup:
Rúru predhrejte na 180 stupňov a pripravíme si plech o veľkosti 30 x 25 cm.
Dno plechu poriadne vymažeme olejom a vysypeme múkou.
Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky v samostatej miske.
V druhej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom a vanilkou do peny, postupne pridáme múku s práškom do pečiva a štipkou soli a jemne vareškou premiešame.
Nakoniec zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku.
Väčšiu časť cesta navrstvíme na plech, do zvyšku zamiešame kakao a navrstvíme na vrch.
Môžete vytvoriť aj pekný mramorový vzor pomocou špajdle.
Na vrch poukladáme ovocie. Ak nemáte, môžete ovocie vynechať.
Pečieme do zlata – skúšame špajdľou, či je cesto upečené (30 – 45 minút).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)