Z týchto rezov podľa receptu z youtube sú deti nadšené. Chutia úplne ako obľúbené Kinder Pingui a príprava je veľmi jednoduchá!
Potrebujeme:
Na základ:
6 vajec
250 g kryštálového cukru
250 ml mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
250 g hladkej múky
20 g kypriaceho prášku
80 g kakaa
rozmer plechu 32 x 42 cm
Na krém:
500 g jemného tvarohu
100 ml mlieka
10 g vanilkového cukru
10 ml citrónovej šťavy
200 g práškového cukru
250 g šľahačkovej smotany
Na čokoládovú polevu:
240 g čokolády
150 ml šľahačkovej smotany
50 g masla
Postup:
Do misy si rozbijeme všetky vajcia, pridáme cukor a vyšľaháme do peny.
Nalejeme mlieko a v samostatnej miske si zmiešame múku s kakaom a kypriacim práškom.
Túto suchú zmes po častiach zašľaháme do vajíčkovej peny.
Hmotu nalejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a dáme piecť do predhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180 °C.
Upečený plát prekrojíme na polovicu.
Jeden plát položíme na spodok nastaviteľnej hranatej formy a prejdeme k príprave krému.
Jemný tvaroh si vyšľaháme s práškovým cukrom, mliekom, vanilkovým cukrom a citrónovou šťavou.
Po častiach pridáme vyšľahanú šľahačku a zapracujeme do tvarohovej hmoty.
Polovicu vzniknutého krému navrstvíme na spodný plát a rozotrieme dohladka.
Odložíme do chladničky na 30 minút a medzitým si pripravíme čokoládovú polevu.
Nalámanú čokoládu si vložíme do misky, pridáme maslo, zalejeme šľahačkovou smotanou a metličkou vyšľaháme vo vodnom kúpeli na kompaktnú polevu.
TIP: Ak chcete, môžete si polevu pripraviť aj v mikrovlnnej rúre.
Stačí vložiť na 2 minúty, nechať rozpustiť a vyšľahať metličkou.
Celý vrch dezertu polejeme polovicou polevy, uhladíme a odložíme do chladničky na ďalších 30 minút.
Následne navrstvíme a rozotrieme zvyšok krému, priklopíme druhým plátom upečeného cesta a znovu odložíme do chladničky na 30 minút.
Formu dáme po stuhnutí dezertu dolu a vrchný plát polejeme zvyšnou polevou.
Rozotrieme, naposledy odložíme do chladničky na 30 minút a dezert je pripravený.
Teraz stačí už len nakrájať a môžeme servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: