Vynikajúci jablkový koláčik, ktorý môžete pripraviť ako voňavý perník, alebo šťavnatý a nesmierne chutný jablkový koláč.
Poleva z ľadových gaštanov dotiahne dezert do dokonaosti.
Potrebujeme:
2 jablká
3 vajcia
350 g polohrubej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g cukru
1 vanilkový cukor
100-120 ml mlieka
100 ml oleja
3 lyžice kakaa
1 lyžica kakaového pudingu
1 lyžica majonézy
1 prášok do perníka
nie plná lyžička perníkového korenia
poleva:
100 g čokolády na varenie
1 Ľadové gaštany
1 lyžice kyslej smotany
kúsok masla
Postup:
Poznámka: Ak nahradíte prášok do perníka obyčajným práškom do pečiva máte rovnako fantastický jablkový koláč.
Namiesto perníkového korenia môžete pridať viac kakaa, prípadne škoricu.
Zmiešame múku s cukrami, kakaom, práškom, korením a pudingom.
Pridáme nahrubo nastrúhané jablká, vajcia, mlieko, olej a majonézu.
Všetko dôkladne premiešame a vlejeme na plech s papierom na pečenie (26×36 cm).
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 st. asi 25-30 minút.
Prepečenosť skúšame špajlou.
Mezitým rozpustíme nad parou čokolády s maslom.
Do rozpustenej čokolády primiešame smotanu.
Koláč necháme vychladnúť.
Polevu rozotrieme na vrch a necháme stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)