Výborný tip, ako pripravíte obľúbenú nedeľnú klasiku bez vyprážania a predsa fantasticky chutnú.
Nikto netipoval, že to mäsko je naozaj pečené v rúre, výborný recept.
Za fantastickú chuť môže horčicová marináda s kyslou smotanou.
Potrebujeme:
600-700 g kuracie prsia nakrájané na tenké plátky
Soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
korenie
Marináda:
3-4 lyžice horčice
200 g kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
Citrónovú šťavu
Obaľovanie:
150 g tvrdého najemno nastrúhaného syra
Strúhanku
Maslo
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme.
Nakrájame ich na tenké látky.
Ochutíme soľou a korením.
Na marinádu zmiešame všetky prísady – podľa chuti môžete viac alebo menej horčice, my máme radi viac.
Kuracie kúsky zalejeme touto marinádou a necháme marinovať aspoň hodinu, ideálne ale cez noc.
Na obaľovanie si zmiešame strúhanku so syrom v samostatnej miske.
V tejto zmesi obalíme každý kúsok mäsa.
Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Na každý kúsok dáme tenký plátok masla a pri teplote 180 stupňov.
Pečieme asi 40-45 minút – v polovici času opatrne obrátime.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Nám najviac chutia s varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)