Výborný jahodový džem podľa návodu z youtube, na ktorý nepotrebujete žiadne želírovacie zložky.
Jednoduchý a výborný!
Potrebujeme:
1 kg čerstvých jahôd
200 g kryštálového cukru
citrónovú šťavu podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
TIP: Ak chcete pripraviť džem z 2 kg jahôd, použite 400 – 500 g cukru.
Postup:
1. Jahody si dôkladne umyjeme.
Odstopkujeme a tie väčšie môžeme prekrojiť na menšie kúsky.
2. Vložíme ich do hrnca.
Nalejeme citrónovú šťavu podľa chuti a zasypeme kryštálovým cukrom.
3. Za občasného premiešania necháme 20 – 30 minút stáť.
Za túto dobu jahody pustili šťavu.
4. Potom dáme hrniec na sporák a za stáleho miešania privedieme do varu.
5. Varíme tak, aby obsah hrnca bublal a miešame.
6. Džem varíme kým nezhustne a potom urobím test na tanieriku.
Nakvapkáme trochu džemu a keď po vychladnutí zhustne, je hotový.
7. Nalejeme ho do sterilizovaných pohárov.
Uzavrieme sterilizovanými viečkami a necháme vychladnúť.
Prajeme dobrú chuť!
VIDEONÁVOD