Vďaka tomuto jednoduchému tipu šéfkuchára z youtube docielite, že kuracie mäsko ostane krásne šťavnaté a veľmi jemné. Už sa nemusíte báť, že sa počas pečenia vysuší a celkom stratí svoju šťavnatosť.
Takto pripravené kuracie je nielen dokonale prepečené, ale vďaka náplni chutí absolútne luxusne. A navyše, získate perfektný tvar na plnenie, ktorý drží počas celej doby prípravy a spôsobí, že náplň sa rovnomerne rozleje do vnútra mäska. Získate tak skutočnú delikatesu len z pár prísad. Poďme na to!
Potrebujeme:
3 kusy kuracích rezňov prsných – umyté a osušené papierovým obrúskom
Alobal
1 bielok
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 žĺtky
75 g syru Feta
Petržlenovú vňať
Soľ a korenie
Tvrdý syr
Postup:
V strede kuracích pŕs urobíme hlboký zárez.
Vznikne nám akási kapsa, do ktorej natlačíme alobal.
Alobal nám bude vypĺňať vnútro mäska – vznikne nám priestor na budúcu náplň.
Takto pripravené mäsko ochutíme soľou a korením.
Na panvici s trochou oleja osmažíme z oboch strán po dobu 1 minúty.
Mäsko preložíme na pekáč.
Vyberieme alobal.
V miske si zmiešame nasekanú petržlenovú vňať, syr feta, a bielok. Zmesou naplníme „vnútro kuracích misiek“.
V narširšej časti upevníme špáradlom.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov po dobu 10 mnút.
Potom vyberieme posypeme strúhaným syrom a na vrch rozbijeme žĺtko.
Dáme späť do vyhriatej rúry na 200 stupňov po dobu 5 minút.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video postup: