Vychutnajte si tieto krásne buchty podľa receptu z youtube. Cesto je ako vatička a chutia fantasticky!
Potrebujeme:
1 pohár teplého mlieka (200 ml)
1 vajce
4 PL kryštálového cukru (60 g)
5 g sušeného droždia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
štipku soli
40 ml oleja
345 g hladkej múky
20 g masla
3 – 4 PL marhuľového džemu
Postup:
Do misy si nalejeme teplé mlieko, nasypeme cukor a dobre premiešame.
Pridáme sušené droždie a necháme 5 minút stáť.
Potom pridáme olej, vajce si rozdelíme na žĺtok a bielok, a pridáme len bielok.
Postupne zapracujeme múku.
Primiešame štipku soli a vymiešame dohladka.
Cesto by malo byť vláčne a malo by sa odliepať od stien misy.
Nakoniec zapracujeme do cesta zmäknuté maslo, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme nakysnúť.
Cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozdelíme na 10 približne rovnakých kúskov a vygúľame.
Zoberieme si pohár so širším dnom, naolejujeme si ho a každú guľku cesta zatlačíme tak, aby nám vznikla jamka na džem.
Okraj cesta nastrihneme ostrými nožnicami a vytvoríme tak tvar kvietka.
Takto si spracujeme všetky cestové guľky a uložíme ich vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie.
Prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme 15 minút podkysnúť.
Následne do každej jamky pridáme asi lyžicu marhuľového džemu, potrieme vyšľahaným žĺtkom a dáme piecť na 20 minút do prehriatej rúry na 200 °C.
Hotové buchty posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: