Zemiaky sú skvelou prílohou, ale ešte lepším hlavným jedlom. Ak máte dobrý recept, naje sa celá rodina a nepotrebujete ani mäso. Vyskúšajte tento chutný recept z youtube a budete ho milovať!
Potrebujeme:
5 zemiakov
3 PL masla
1 cibuľu
170 g šunky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
250 g bieleho jogurtu
2 PL dijonskej horčice
170 g syra ementál
1 ČL soli
1/2 ČL čierneho mletého korenia
1/4 ČL kajenského korenia
6 vajec
Postup:
Zemiaky vložíme do hrnca s vodou a varíme asi 25 – 30 minút.
Necháme úplne vychladnúť.
Cibuľu si nakrájame nadrobno a orestujeme asi 5 minút na masle, ktoré si dáme rozpustiť na horúcej panvici.
Šunku si nakrájame na malé kocky a pridáme k osmaženej cibuľke.
Za stáleho miešania opečieme asi 2 minúty.
Zemiaky si po vychladnutí ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Šunku a cibuľu pridáme k nastrúhaným zemiakom.
Nakoniec pridáme ešte nahrubo nastrúhaný syr, jogurt a horčicu.
Osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
Pekáč si vymastíme a navrstvíme pripravenú zemiakovú zmes.
Vrch uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 200 °C na 20 minút.
Po uplynutí doby pečenia pekáč vyberieme a druhou stranou varechy urobíme rovnomerne od seba 6 jamiek.
Do každej z nich rozklepneme 1 vajce.
Vrátime do rúry a pečieme ďalších 10 – 12 minút. Vyberieme, posypeme nasekanou vňaťkou a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: