Ak sa vám stalo, že ste neskonzumovali celý chlieb, máme pre vás skvelý tip, ako z neho vykúzliť vynikajúce jedlo, hoci už nie je čerstvý.
Stačí len postupovať podľa tohto receptu z youtube!
Potrebujeme:
1 starší chlieb
3 vajcia
1 ČL soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
25 ml rastlinného oleja
220 g bieleho jogurtu
1 paradajku
petržlenovú vňať
120 g strúhaného syra čedar
100 g feta syra
1 ČL červenej papriky
Postup:
Chlieb si nakrájame asi na 2 cm hrubé krajce.
Naukladáme ich na dno jenskej misy.
Teraz si pripravíme zmes na zalievanie:
Do misy si rozklepneme 3 vajcia, pridáme olej.
Pridáme aj jogurt, soľ a ak chcete aj nejaké bylinky.
Dobre premiešame metličkou.
Pridáme ešte nasekanú petržlenovú vňať.
Premiešame a vylejeme na chlieb v mise.
Uhladíme.
Navrchu posypeme nakrájaným feta syrom.
Na vrch uložíme aj na malé kúsky nakrájané paradajky.
Posypeme korením, strúhaným syrom a vložíme do predhriatej rúry na 180 °C.
Pečieme asi 30 – 35 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: