Recept na fantastickú paradajkovú omáčku podľa postupu z portálu souspark, ktorá sa hodí k mäsovým jedlám, na omáčky, aj do sendvičov.
Príprava je veľmi jednoduchá a omáčka je naozaj chutná!
Potrebujeme:
5 kg paradajok
2,5 kg červenej papriky
3 – 4 čili papričky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
zväzok kôpru
zväzok koriandrovej vňate
3 mrkvy
1 pohár slnečnicového oleja
soľ
20 strúčikov cesnaku
Postup:
1. Paradajky si umyjeme, prekrojíme na polovice a pomelieme mlynčekom.
Prelejeme do hrnca a na miernom ohni za stáleho miešania varíme asi 1 hodinu.
2. Z papriky si odstránime semienka a stopky, z čili papričiek iba stopky.
Aj papriku, aj čili papričky spolu pomelieme mlynčekom na mäso.
3. Mrkvu si očistíme a nastrúhame najemno.
4. Pomleté papriky, aj nastrúhanú mrkvu pridáme do hrnca s paradajkami.
Povaríme ďalších 25 minút.
5. Cesnak si očistíme, nakrájame nadrobno alebo prelisujeme.
Pridáme do hrnca a varíme ešte 8 – 10 minút.
6. Asi 2 minúty pred koncom varenia prilejeme olej a osolíme.
Potom omáčku nalejeme do sterilizovaných pohárov.
Uzavrieme viečkami a otočíme ich hore dnom.
7. Poháre zabalíme do deky a necháme postupne vychladnúť.
8. Skladujeme na chladnom a tmavom mieste.
Prajeme dobrú chuť!