Tento krémový syr podľa návodu z youtube si zvládnete doma hravo vyrobiť aj vy, je úplne bez konzervantov a chutí celej rodine!
Potrebujeme:
2 litre pasterizovaného plnotučného mlieka
2 – 3 PL extra panenského olivového oleja
šťavu z 1 citróna
2 štipky soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Mlieko nalejeme do hrnca a privedieme do varu.
Medzitým si odšťavíme citrón a hneď ako mlieko začne vrieť, nalejeme ju do hrnca.
Ohrev teraz stiahneme na minimum, chvíľu premiešame a počkáme, kým sa oddelí srvátka.
Teraz precedíme, vložíme do sitka a necháme stiecť všetku tekutinu.
Osolíme.
Hmotu preložíme do mixéra.
Pridáme olej a mixujeme asi 1 až 2 minúty.
Hotovo.
Základný krémový syr je pripravený!
Tento základný recept si môžete obohatiť o ďalšie zložky a pripraviť si ho tak s rôznou príchuťou!
Krémový syr s hľuzovkovým olejom
Potrebujeme:
základný krémový syr
korenie podľa chuti
Postup:
Základný krémový syr si preložíme do mixéra a pridáme hľuzovkový olej.
Mixujeme dohladka.
Poprášime korením podľa chuti.
Bazalkový krémový syr s orechmi
Potrebujeme:
základný krémový syr
1 PL masla
malý zväzok čerstvej bazalky
hrsť vlašských orechov
soľ podľa chuti
Postup:
Základný krémový syr si vymixujeme so zmäknutým maslom a následne primiešame nasekanú bazalku a vlašské orechy.
Pripravíme si papier na pečenie, ktorý pokrčíme a navrstvíme naň vzniknutý krémový syr.
Zrolujeme a necháme vychladiť 3 hodiny v chladničke.
Takýto syr má potom tuhšiu konzistenciu a môžeme ho nakrájať aj na obloženú misu.
Ďalší spôsob, ako si vytvoriť chutný krémový syr…
Plastovú fľašu s kefírom vložíme do mrazničky, po stuhnutí fľašu narežeme a zmrazený kefír nakrájame.
Sitko si pokryjeme gázou a vložíme do nej mrazený kefír.
Necháme stáť až do úplného rozmrazenia.
Všetku tekutinu vytlačíme.
Vzniknutý syr dochutíme nasekaným kôprom, korením podľa chuti, prelisovaným cesnakom, červenou mletou paprikou, soľou a dobre premiešame.
Prajeme dobrú chuť!
VIDEOPOSTUP