Jeden z najjednoduchších receptov na maškrtu z nášho detstva. Stačí spojiť dve prísady a máte hotovo – podávať môžete ako krémové poháre, alebo ako vychladenú ruskú zmrzlinu.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
Smotana na šľahanie 500 g
Karamelové kondenzované mlieko 0,5 plechovky
Voliteľné:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tortové oblátky
Postup:
Na začiatok je potrebné uviesť, že všetky ingrediencie, s ktorými pracujete by mali byť dobre vychladené – ideálne dajte pred prípravou na pár minút do mrazničky a rovnako dajte do mrazničky aj metličky šľahača.
Smotanu dôkladne vyšľahajte až do zhustnutia – trvá to približne 5 minút.
Do smotany pridáme kondenzované mlieko a ďalej šľaháme. Môžete pridať aj viac ako polovicu plechovky, podľa toho, akú chuť zmrzliny chcete mať. Čím viac pridáte, tým bude sladšia.
Šľahajte ešte 1 minútu, aby sa hmota neprešľahala.
Teraz môžete zmrzlinu jednoducho navrstviť do dózy a dať zamraziť.
Prípadne si môžete vytvoriť alternatívu ruskej zmrzliny, ak krém jednoducho dáte zmraziť medzi dve tortové oblátky.
Dajte do mrazničky na 2-5 hodín.
Po zmrazení získate vynikajúci a osviežujúci letný dezert s krémovou chuťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)