Vyskúšajte tento recept z mletého mäsa podľa postupu z youtube.
Šťavnaté mäsové guľky v perfektnej omáčke, ktoré chutia celej rodine.
Alebo vyskúšajte mäsové guľky s kapustou podľa bonusového receptu, je to len na vás!
Potrebujeme:
130 g ryže
500 g mletého mäsa
100 g cibule
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g mrkvy
3 strúčiky cesnaku
1 vajce
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
Na omáčku:
50 g paradajkovej pasty
50 g kyslej smotany
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
20 g oleja
10 g sladkej papriky
150 ml vody
Postup:
Mleté mäso si preložíme do misy, pridáme ryžu a nadrobno nakrájanú cibuľu.
Mrkvu si očistíme, nastrúhame na jemnom strúhadle a pridáme k mäsu spolu s prelisovaným cesnakom a vajíčkom.
Osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
Guľky si naukladáme do zapekacej misy.
V miske si zmiešame smotanu s paradajkovou pastou, olejom, soľou, čiernym mletým korením, červenou paprikou a dôkladne vyšľaháme metličkou, aby vznikla kompaktná omáčka.
Potom zriedime vodou, premiešame a rovnomerne zalejeme guľky.
Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút.
Nakoniec môžeme posypať nasekanou vňaťkou, polejeme omáčkou a podávame.
Prajeme dobrú chuť!
BONUS
Potrebujeme:
250 g hlávkovej kapusty
600 g mletého mäsa
1 cibuľu
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
1 vajce
tvrdý syr
Postup:
Kapustu si nakrájame na tenké slíže a pridáme k mletému mäsu.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme, rozklepneme vajíčko a dobre premiešame.
Pekáč si vymastíme a vedľa seba naň ukladáme guľky, ktoré formujeme z pripravenej hmoty.
Prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút.
Tvrdý syr si nastrúhame na hrubom strúhadle, guľky vyberieme z rúry, rovnomerne posypeme a dáme zapiecť ešte na 10 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: