Tento dezert podľa receptu z portálu napadovy.blog bude v lete skutočným pôžitkom.
Netreba ho piecť a je to dokonalá osviežujúca maškrta!
Potrebujeme:
350 g jahôd
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
250 g sušienok
80 g masla
20 g želatíny
15 g vanilkového cukru
700 g tvarohu
150 g krupicového cukru
150 g smotany 20% tuku
Na čokoládový krém:
100 g smotany
50 g čokolády
Postup:
1. Sušienky si zomeľte v mixéri alebo pomocou valčeka.
Mali by ste získať sušienkovú drť bez veľkých kúskov.
2. Maslo si rozpustite v hrnci.
3. Pridajte ho k sušienkam.
Vymiešajte dohladka.
4. Formu si vysteľte papierom na pečenie a navrstvite sušienky.
Pritlačte dnom pohára.
Odložte do chladničky, kým si pripravíte plnku.
5. Tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor a smotanu si vyšľaháme mixérom dohladka.
6. Želatínu zalejte vodou a nechajte napučať.
Napučanú želatínu vložte do vodného kúpeľa, kým sa úplne nerozpustí a potom ju zmiešajte s tvarohovou hmotou.
7. Polovicu tvarohovej hmoty vložte do formy na vrchnú časť sušienok, potom naukladajte nakrájané jahody.
Prikryte ich druhou vrstvou tvarohovej hmoty.
Odložte do chladničky na 3 hodiny.
8. Potom si pripravte čokoládovú polevu:
Vo vodnom kúpeli vymiešate šľahačkovú smotanu s čokoládou dohladka.
9. Vrch dezertu rovnomerne polejte.
Podľa vkusu ozdobte čokoládovými vločkami alebo kokosom.
10. Nakrájajte a môžete podávať.
Prajeme dobrú chuť!