Ak milujete pizzu, či langoše, budete milovať aj tento lahodný plnený posúch podľa receptu z facebooku.
Bohatá chuť syra vás dostane!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 pohár kefíru
1/2 ČL sódy bikarbóny (uhasenej octom)
1/2 ČL soli
1/2 ČL cukru
3 šálky múky (2,5 šálky na cesto + 0,5 šálky na prácu s cestom)
200 g tvarohu
120 – 150 g tvrdého syra
2 strúčiky cesnaku
olej na vysmážanie
Postup:
1. Ako prvé si pripravíme cesto. Do misy s kefírom nasypeme soľ, cukor a sódu s octom a vymiešame metličkou.
2. Za stáleho miešania po častiach nasypeme preosiatu múku a zapracujeme, kým cesto nie je hladké.
3. Preložíme si cesto na pomúčenú pracovnú dosku a vypracujeme kompaktné cesto.
Vložíme ho do vrecka a necháme odležať 15 – 20 minút.
4. Na plnenie môžeme použiť akýkoľvek tvrdý syr, ktorý sme si nastrúhali na jemnom strúhadle.
Pridáme k nemu tvaroh, štipku soli, dva prelisované strúčiky cesnaku a plnku dobre premiešame.
Plnku rozdelíme na 4 časti.
5. Cesto si takisto rozdelíme na 4 časti a každú časť vyvaľkáme na placku s hrúbkou 5 mm.
Do stredu položíme plnku, zabalíme do cesta, roztlačíme na hrubšiu placku a môžeme si pomôcť aj valčekom.
6. Na panvici si rozohrejeme olej a vysmážame z oboch strán do zlatista.
7. Nakoniec uložíme na papierové utierky, aby sme sa zbavili prebytočnej mastnoty.
8. Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!